Cursul Decoupage Basic

Decoupage-ul este o arta veche, care se pierde in negura anilor. Multe sute de ani au trecut pana ca tehnicile ei sa fie cele de astazi. Odata cu descoperirea noilor materiale, arta decoupage-ului si-a schimbat si imbunatatit stilurile, astazi fiind in masura sa spunem ca decoupage-ul este o arta foarte complexa.

Dar ce este decoupage-ul?

Este integrarea pe o oarecare suprafata a unui motiv de hartie. Si cand spunem hartie ne referim atat la banalul servetel, cat si la hartia de orez sau hartia speciala de decoupage. Fiecare dintre ele se prelucreaza si se lipste in mod diferit, in functie de grosimea si calitatea lui, dar si de efectul pe care noi insine dorim sa-l dam lucrarii finale.

Si cum se face integrarea unui motiv pe un suport?

In mai multe moduri: prin efectuarea umbrelor cu patina sau a umbrelor pittorico, prin folosirea tehnicilor tip Tarlato sau a materialelor cu putere mare de acoperire.

Ce suprafete putem decora?

Simplu: orice! De la obiecte vechi din lemn sau metal, pana la carton, pluta, textile, sticla, portelan, ceramica, ceara, canvas, platic, ou, mdf, polystiren, plexyglass…si orice altceva am uitat eu sa enumar! Diferenta o face modul de pregatire al fiecarui suport in parte cu primer sau gesso, in functie de porozitate.

Ce tehnici de baza trebuie invatate pentru a putea lucra in voie timp indelungat?

Dupa o experienta de 3 ani de cursuri in Romania, Grecia si Cipru, am stabilit cateva dintre tehnicile de baza care trebuie stiute de oricine incepe a pasi in arta decoupage-ului. Astfel ca, la cursul nostru, vom invata tehnici ca:

– shabby chic

– antichizarea suporturilor

-crapaturi monocomponente

– umbre pittorico si cu patina

– fond bi sau tricolor

– lipirea unui motiv mare de servetel fara nici macar o cuta!

– folosirea diferitelor tipuri de spray

De asemenea, invatam cum decupam ( este una dintre cele mai grele si migaloase parti din curs), cum pregatim diferite suprafete, cum lipim motivele pe suporturi.

In afara de toate acestea, vom discuta ( si vom scrie) despre principalele materiale pe care le folosim in decoupage, le vom imparti in categorii si le vom analiza pe fiecare in parte: culori, patine, materiale de antichizare, tipuri de crackle, lacuri si adezivi, etc.

Si pentru ca totul sa fie pus in practica, la finalul cursului vom avea decorate cu trei tipuri diferite de hartie, trei suporturi din lemn, sticla si metal.

Cu alte cuvinte, multe de scris, multe de lucrat si foooooarte multe de invatat!

Cursul aceste se organizeaza in fiecare serie de cursuri Chic’n Art si se adreseaza atat celor incepatori cat si celor ce au facut primii pasi in aceasta lume a artei, dar nu au rezultatele mult asteptate! Puteti urmari sectiunea noastra de cursuri si veti afla datele exacte cand va puteti inscrie!

Si toate acestea pentru ca decoupage inseamna muuuuult mai mult decat a lipi un servetel pe o cutiuta! :-)))

Daca nu ma credeti, haideti sa va arat in atelierul Chic’n Art! La noi vorbesc lucrarile insele…

Facebook Comments