Ce este Easy Painting?

Daca aveti impresia ca pentru a picta ceva frumos trebuie sa ” aveti mana”, gresiti!

” Easy Painting” este o tehnica ce, asa cum ii spune si numele, face ca pictatul sa devina usor! Cu ajutorul ei, oricine poate picta imagini superbe fara sa aiba experienta sau talent.  

 Un lucru foarte important la aceasta tehnica este pattern-ul. Adica sablonul cu motivul schitat, ceea ce ce ajuta sa avem pe suport scheletul viitoarei noastre picturi. Patter-ul il puteti desena singuri, se poate gasi in revistele de specialitate sau sa il gasiti pe internet, cu sau fara plata, de la marii artisti din domeniu.

Patter-ul se va transfera pe suportul colorat cu ajutorul unei hartii speciale, numita ” carbon”. Este un fel de indigo, doar ca nu lasa urme decat acolo unde doriti voi. Pentru suprafetele inchise la culoare, exista si carbon alb. Apoi incepem sa umplem motivul cu diverite nuante de culoare acrilica. Dupa aceea urmeaza cea mai grea parte a tehnicii: umbrele. Cu pensule speciale si culoare acrilica vom avea grija sa dam adancime sau luminozitate motivului nostru.

Green

O categorie speciala a tehnicii Easy Painting este Country Painting-ul.  Diferenta intre ele este ca cea de-a doua are ca tema motivele folclorice, naive, cu nuante prafuite . Din punct de vedere tehnic, manevrele sunt aceleasi, doar ca la Country Painting nu se da prea mare atentie detaliilor, acestea ” avand voie” sa fie stangace. Este chiar mai amuzant…

Un alt stil al tehnicii este Patchwork- pictura cu petice. Se imparte suportul in mici petice pe care le vom colora cu culori acrilice si apoi le vom umple cu tot soiul de elemente country. Elementele folosite sunt : carourile, bulinele, inimioarele, floricelele si multe altele, asortate si potrivite frumos pe suportul colorat.

Easy Painting impreuna cu cele doua categorii despre care am vorbit mai sus pe poate executa pe orice tip de suprafata: lemn, metal, sticla, material textil, etc.  Totul este sa tinem cont de modalitatea de pregatire a suportului inainte de a fi colorat si de tipul de culori ce trebuie folosite pentru a fi rezistente in timp.

In atelierul Chic’n Art poti invata toate micile secrete ale acestor tehnici si tot ce ai de facut este sa te inscri la cursurile noastre lunare.

 

Facebook Comments