Ce paste folosesc pentru lucrarile cu tema de iarna?

Lucrarile cu tema de iarna, cu brazi impodobiti, cu peisaje pline de zapada, cu Mos Craciun, elfi, spiridusi si tot soiul de alte minuntatii- sunt, de departe, printre preferatele mele. Unul dintre motive este si faptul ca o astfel de tema este foaaarte generoasa in ceea ce priveste tehnicile si materialele pe care le poti utiliza.

Una dintre caracteristicile acestor lucrari este efectul tridimensional, in relief, iar acest lucru se realizeaza cu ajutorul pastelor, culorilor si al gelurilor. Aici gama este foarte larga si pe o lucrare putem folosi foarte multe tipuri de paste, geluri si culori 3D.

Mie imi place sa folosesc multe materiale care imita zapada, gheata, fulgii de zapada, stralucirea iernii. IN randurile ce vor urma va voi arata ce si cum folosesc eu si sper sa va inspire.

  • Pasta de zapadaEste o pasta alba, cu granulatie mai mare sau mai mica, in functie de marca. Cea de la Rich, pe care o folosesc eu, are granulatia destul de mare, permitandu-mi sa o aplic peste motive cu zapada …pe jos: peisaje, imagini din exterior. O aplic cu spatula, de obicei, dar, uneori folosesc si buretele. Se usuca destul de repede, dar este foarte importanta si grosimea stratului aplicat. Cat timp este umeda pudrez glitter alb. De precizat: pasta este alba, deci acopera imaginea de dedesupt.  Este o pasta care poate fi folosita cu succes pe lucrari de tot soiul, nu doar cu tema de iarna.

 

  • Pasta de zapada cu transparentaSe foloseste exact ca pasta de zapada de mai sus, diferenta intre cele doua este textura si aspectul. Pasta aceasta are semitransperenta, contine glitter foarte fin, care imita perfect zapada proaspat cazuta si textura ei grunjoasa ajuta la imitarea omatului. Folosind-o, nu mai adaug glitter. O aplic fie singura, fie in unele zone, peste pasta de zapada clasica (uscata).

 

  • Pasta gel cu glitter alb/cameleon, argintiu/ auriu Acestea sunt paste tip gel care, dupa uscare, devin transparente si ramane vizibil doar glitterul. Le folosesc cu spatula, cu sablon sau cu pensula. De asemenea, uneori, le pun in recipiente tip liner si le folosesc pentru diverse detalii fine.

 

Imi este tare drag pentru ca, amestecandu-l cu glitter pot abtine orice nuanta de gel cu glitter doresc. Datorita aspectului lui dupa uscare, limpede si in relief, il folosesc pentru a imita gheata si a scoate in evidenta anumite elemente din imagine. De asemenea, de multe ori, l-am folosit si in alte lucrari din timpul anului, cu sablon sau liner.

  •   Liner cu pasta RichAcest liner este, de fapt, pasta foarte fina, fara granulatie. Il ador si-l folosesc foarte, foarte des, cred ca in 90% dintre lucrarile mele de iarna. Este fin, precis, fara aer in interior. Trebuie doar sa fiti atenti sa curatati mereu orificiul, dupa utilizare, sa nu se usuce. Daca, totusi, se intampla acest lucru, se curta capacul cu apa si cu un ac indepartati partea uscata.

 

Fara linerele acestea, nu se poate trai! :)))) Pe cele cu glitter, de la Viva, le folosesc la toate lucrarile de iarna, peste tot: copaci, zapada, ornamente, mosi, cadouri, tot, tot. Sunt linere cu gel si glitter foarte fin, stralucitor. Nu prea raman ele in relief dupa uscare, dar nu ma deranjeaza pentru ca sunt rezistente si nu se exfoliaza. Linerele metalice de la Amsterdam imi sunt dragi pentru ca, cu ajutorul lor, fac tot felul de modele in jurul motivelor, pe marginile globurilor, etc. Au capatul extrem de fin, raman in relief, curg perfect, fara aer, nu se usuca in tub…sunt perfecte!

Cam acestea sunt pastele, gelurile si linerele pe care le folosesc eu in lucrarile mele si la cursuri. Le puteti gasi in magazinul online Chic’n Art, chiar daca stocul este limitat.

Va doresc spor, inspiratie si sa va iasa totul ca dupa pofta inimii!

Facebook Comments