“Dincolo era mai ieftin”

Fie ca lucram cu pensula si culorile acrilice, cu fire sau bijuterii, cu hartii sau materiale textile, ce iese din manutele noastre e facut cu pasiune si iubire, cu bucurie si respect. Respect pentru noi si pentru tine, potentialul nostru client.

Si pentru ca doresc sa iti ofer ceva de calitate, iata de ce pretul creatiei mele este mai mare decat dincolo:

  • fiecare lucru pe care-l creez este unic. Orice artist, atunci cand doreste sa exprime o traire, un sentiment, va lucra doar o singura data un obiect. Nu il va face in serie, fie ea si limitata. Este o scanteie a sufletului tau, este o clipa de imaginatie. Cu siguranta nu vei mai putea gasi in alta parte ceva la fel, oricat s-ar chinui altii sa te copieze. Cumparand o asemenea lucrare vei fi sigur ca vei avea ceva deosebit si unic in lume.

 

  • materiale de calitate. Imi place ceea ce fac si imi doresc rezultate minunate. Si doar folosind materiale de cea mai buna calitate voi ajunge la rezultatul acesta. Un lemn bun, o culoare care are putere de acoperire, un lac care nu isi schimba culoarea in timp- sunt doar cateva dintre exemple. Nu cred ca ti-ar placea sa cumperi o cutiuta, de exemplu, care in timp sa se ingalbeneasca, care se se exfolieze, sa crape, sa ii rugineasca incuietoarea sau mai stiu eu ce altceva. Pe piata exista tot felul de imitatii, de variante ieftine, de materiale calitatea B care, prin pretul scazut, atrag foarte mult. Insa, atunci cand doresti ca vanzarile sa fie bune, trebuie sa faci si tu ceva bun.

 

  • atentia la detalii. Detaliile fac totul.O margine murdara, un motiv stramb, un sablon miscat, o crapatura ratata, o cromatica neinspirata, elemente atasate la intamplare, tehnici facute dupa ureche. Toate sunt mici detalii care au nevoie de atentie deosebita.

 

  • investitie in materiale. Pentru ca eu sa pot creea ceva, am nevoie de materiale. Si cum niciodata nu stii de ce vei avea nevoie cand te invadeaza inspiratia, cand producatorii vin mereu cu noutati, cand ochiul vede si inima cere, atunci incepi sa nu mai ai loc in balcon, in bucatarie, in sufragerie si ajungi sa iti umplii intreaga casa de materiale pe principiul: niciodata nu stii cand iti trebuie.

 

  • experienta capatata in timp. Pentru ca nu ieri am pus mana pe pensula si astazi incerc sa vand produse. Pentru ca pana acum am experimentat tehnici si materiale, am facut multe incercari si am stricat bani si timp. Pentru ca tot ceea ce vezi are in spate multa munca si atentie de-a lungul vremii.

 

  • cursurile de specialitate. Am vrut sa invat corect si de aceea am investit in asta. Bani, timp, energie. Am pierdut nopti cautand artisti de la care pot invata, am batut chiar si mii de kilometrii pana in atelierele lor, mi-am luat cateva zile libere de la job pentru a merge la un curs. Apoi, am facut economii ca sa il pot achita. Pentru ca un curs de specialitate costa si, de cele mai multe ori, deloc putin. Chiar sute de euro cateva ore de curs.

 

  • timpul acordat lucrarii in sine. Cel mai greu si mai greu este sa creez lucrarea in minte, sa o vad cu sufletul, sa stiu exact cum vreau sa arate. Pot trece luni de zile pana sa vina ACEA inspiratie pe care o asteptam sau o pot face in cateva ore, dintr-o suflare. Dupa ce ideea este completa, incepe lucrul propriu zis. Si pentru ca e lucrarea mea si o iubesc, o voi respecta si nu voi sari pasi, nu voi incerca sa o pacalesc si sa accelerez niste etape. Voi lasa culorile, paste, lacul sa se usuce in pace, in ritmul lor, sa le tihneasca si sa arate asa cum eu am visat. Poate ca in acest timp as fi putut sa stau cu familia mea, citesc, sa ma plimb, sa lucrez in alta parte, sau pur si simplu sa ma uit pe pereti. Timpul costa bani si nu este doar o propozitie capitalista.

 

  • taxele si impozitele . Da, unii dintre noi lucram legal. Avem facturi, chitante taxe, impozite, salarii si colaboratori ce trebuie remunerati. Avem case de marcat, contracte cu firme de protectia muncii, avocati si contabili. Toate cu bani.

 

  • sustinerea atelierului si a cheltuielilor aferente. Un atelier, fie ca are 200mp sau masa ta din bucatarie, are niste cheltuieli. Chirie, lumina, caldura, telefon, materiale consumabile, recuzita. Culmea, toate costa, nimic nu e gratuit.

 

  • investitia pentru publicitate si promovare. Fara publicitate, te cunoaste doar familia. Ai nevoie de carti de vizita, de un site profi, de solutii pentru impachetarea cadourilor, de materiale promotionale, de reclame platite pe retelele de socializare, de cursuri cu specialisti, de timp si bani.

Poate ca mai sunt si alte motive pe care le-as putea enumera, dar nu vreau sa te sperii mai mult! )))

Daca alegi sa te duci dincolo, pentru ca era mai ieftin, este alegrea ta. Insa trebuie sa ti-o si asumi in caz de evenimente neplacute.

Eu ma respect pe mine insami, imi respect munca si te respect pe tine ca si client. Restul este creatie cu drag!

 

Facebook Comments