Copy- Paste fara acord? Rusinica!

Dragile mele “colege” copiatoare,

In primul rand trebuie sa imi cer scuze fata de voi ca am postat lucrarile pentru cursurile din luna decembrie atat de tarziu si nu ati mai apucat sa imi copiati ideile, sa le puneti in practica si sa preluati comenzi.

Inteleg ca este destul de greu sa va organizati timpul astfel incat sa aveti vreme sa vindeti indeajuns de mult pana in preajma sarbatorilor: sa deslusiti tehnicile folosite de mine, sa procurati materialele necesare, sa lucrati propriu zis, sa fotografiati, sa postati ofertele pentru clientii paginilor voastre, sa preluati comenzile in timp util.Si toate din vina mea!
De aceea, va rog mult, spuneti-mi, cu cat timp inainte sa postez ideile si lucrarile mele atfel incat sa aveti timp sa le copiati? Nu de alta, dar acum vine martie,acum vine Pastele si sa nu va scada vanzarile ofertand acelasi lucru mereu….

Mda…. Fara cuvinte este ceea ce observ in ultima vreme. Dar chiar nu inteleg. Cum va eu lucrurile? Iata:

  1. Iti place lucrarea cuiva? Vrei sa faci ceva cel putin asemanator, daca nu copy- paste? Spune-i-o, cere-i acordul, specifica sursa ta de inspiratie !!! In public sau in privat!
  2. Vrei sa castigi niste banuti in plus din decoupage/ mixed media? Cauta idei inedite, altceva decat fac altii,fii original, nu face copy- paste. Cum iti respecti clientii? Dar pe tine, ca artist??? Pentru ca pentru mine, cei care vand handmade furand ideile altora, nu fac arta, ci prostitutie!
  3. Da. Ne inspiram din ceea ce fac altii. Insa ne punem amprenta personala, schimbam elemente, punem ceva in plus sau scoatem ceva din lucrarea originala. Si, intotdeauna, cu acordul celui care a creeat-o!
  4.  Vrei sa faci o lucrare pentru tine, pentru sufletul tau! Ia-o,fa-o, bucura-te. Dar situatia se schimba cand vrei sa faci bani cu ideile mele!
  5. Venind la cursurile mele, impartasind cu tine toate secretele acelei lucrari, este ca si cum ai avea acordul meu! Fara nicio retinere,din tot sufletul! Dar nu te uita pe gaura cheii!

Asadar, revenind la copiatoarele mele dragi:

A concepe o lucrare este cel mai greu! Sunt zile sau saptamani de incercari,de materiale stricate, de timp si bani aruncati. Sunt in spate ani de munca, de cursuri, de nervi intinsi si nopti nedormite. Este emotia pe care eu am simtit-o cand am lucrat, este mesajul meu pentru clientii MEI, este inspiratia care m-a calauzit cand am plamadit lucrarea cu mainile,mintea si sufletul. Peste etapa conceperii unei lucrari voi sariti! Si odata cu asta imi furati tot ce am scris mai sus! De aceea, stop!

Nu, nu am marca inregistrata pe lucrari! Dar vreau sa cred ca voi aveti bun simti si respect! Daca nu, ne vom intalni pe paginile voastre de vanzari de fiecare data cand cineva imi va spune” Alex, uite aici: este ideea ta! Este ca lucrarea ta! “.

Facebook Comments