Constanta- Cursuri de decoupage si Powertex, aprilie 2016

In sfarsit vremea buna a venit si este timpul ca, pentru cateva zile, sa imi mut atelierul acasa, in Constanta.

Iata la ce cursuri va astept de aceasta data:

Sambata, 2 aprilie, orele 11:00- Cursul de baza in decoupage


Dupa o experienta de peste 5 ani in organizarea cursurilor de decoupage in Romania, Grecia si Cipru, am stabilit cateva dintre tehnicile de baza care trebuie stiute de oricine incepe a pasi in arta decoupage-ului.Cursul se adreseaza atat incepatorilor cat si celor initiati in arta decoupage-ului dar care doresc sa afle informatii complete despre tehnici de baza care ajuta ca aspectul final al lucrarilor sa fie unul deosebit.
Astfel, la cursul nostru, vom invata tehnici ca:
– shabby chic- antichizarea suporturilor- crapaturi monocomponente- umbre pittorico si umbre cu patina- fond bi sau tricolor- lipirea unui motiv mare de servetel fara nici macar o cuta- folosirea diferitelor tipuri de spray- tehnica inversa de decorare a farfuriilor cu crapaturi monocomponente.
De asemenea, invatam cum decupam ( este una dintre cele mai grele si migaloase parti din curs), cum pregatim diferite suprafete, cum lipim motivele pe diferite tipuri de suporturi, in functie de grosimea hartiei folosite.In afara de toate acestea, vom discuta ( si vom scrie) despre principalele materiale pe care le folosim in decoupage, le vom imparti in categorii si le vom analiza pe fiecare in parte: culori, patine, materiale de antichizare, tipuri de crackle, lacuri si adezivi, etc.Cu alte cuvinte, multe de scris, multe de lucrat si foooooarte multe de invatat!La finalul zilei veti pleca acasa cu trei lucrari minunate facute chiar de voi: una pe suport de lemn, una pe suport din sticla si una pe suport metalic.
Va sfatuiesc sa nu uitati sa aduceti cu voi un carnetel in care sa notati toate informatiile care vi se vor da la curs referitor la tehnicile si materialele pe care le folosim in decoupage.Cursul dureaza cca 8 ore.
( durata cursului poate varia in functie de gradul de pricepere si viteza fiecaruia dintre participanti, astfel ca se poate micsora cu 30 min sau mari cu cateva ore! ).


Pret: 450 ron (fara TVA)- sunt incluse toate materialele necesare.

Luni, 4 aprilie, orele 12:00 – Suport pentru cutia de servetele

 

Asa cum observati, in aceasta serie de cursuri, stilul vintage este predominant.

La acest curs vom invata sa obtinem un efect tridimensional inedit, ne vom juca cu sablon si vom obtine efectul de rugina si cel de oxidare cu tehnici nou noute. Chipboard-urile vor da un plus de eleganta cutiei noastre, la fel nuantele pentru fond si cele ale motivului. 

Si…o surpriza: vom folosi Powertex-ul in arta decoupage-ului. Deci aveti toate motivele sa ne intalnim la acest curs! 


Durata cursului: pana la 16:00.
Pret: 140 lei (fara TVA)


Toate materialele necesare sunt incluse in pret.

    Luni, 4 aprilie, orele 16:30- Aripi de suflet 


Cine ma cunoaste stie ca unul dintre motivele mele preferate sunt ingerii.

 In aceasta serie de curs va invit alaturi de mine in atelier pentru ca fiecare dintre voi sa isi creeze aripile propriului suflet, aripi de ingeri. 

Powertex mi-a dat ocazia sa ma pot exprima si de aceasta data.Va invit sa lucram un tablou…dublu. Pe un canvas 40 x 60 cm vom atasa un element tridimensional pe care, anterior, vom fi plamadit aripile. Canvasul va avea fond Powertex Crackle si pentru restul compozitiei vom folosi Stone Art, coaja de mesteacan, intaritor Powertex. 


Durata cursului pana la orele 20:00 

Pret: 200 lei (fata TVA)  

Marti, 5 aprilie, orele 16:30- Cutie vintage

 

 

O cutie din lemn va fi transformata intr-o cutie cu puternic aer vintage, prin fondul folosit si elementele atasate.

Ne vom juca cu multe culori acrilice, dar si cu cateva tipuri de pasta si patine. 

Tehnicile folosite ofera fiecareia dintre voi posibilitatea de a-si folosi imaginatia pentru a personaliza aceasta lucrare. 

Cromatica o puteti alege voi singuri, la fel si motivele in relief ale partii superioare a capacului

 Colturile cutiei vor fi ” imbracate” cu elemente metalice in nuante potrivite si, la final, vom avea cea mai veche cutie din lume! 

Cursul dureaza pana la orele 20:30.

 Pretul cursului este 160 ron. 

 Toate materialele necesare sunt incluse in pret.

Miercuri, 6 aprilie, orele 16:30 – Ceas romantic si transfer de imagine Powerprint


Shabby Chic, stampile, antichizare cu patina, sablon, folosirea patinei pe baza de ceara, cum decupam hartia de decoupage, transfer de imagine cu Powerprint, pasiune si imaginatie.

Toate acestea sunt necesare pentru a realiza acest ceas .Vom invata multe tehnici si vom folosi tot soiul de materiale. 

Folosirea stampilelor si a sabloanelor sunt doua dintre cele mai folosite tehnici, dar care au nevoie de cateva trucuri simple pentru a obtine efectul perfect. 

Vom invata tehnica transferului de imagine cu ajutorul Powerprint-ului, cel mai bun produs de acest gen pe care l-am folosit pana acum. Va veti convinge singure de acest lucru. 

Va veti putea alege motivele hartiilor, modelele stampilelor si al sabloanelor din maaaaarea mea colectie, astfel incat ceasul sa fie exact ceea ce va doriti. 

Durata cursului pana la orele 20:30 

Pret: 140 lei (fata TVA)
Toate materialale necesare sunt incluse in pret. 

Joi, 7 aprilie, orele 13:00- Tava vintage din papier mache

 


Pana acum nu am mai lucrat in atelierul nostru cu un astfel de suport: papier mache. 

Asa ca, iata ocazia: o tava cu forme deosebite, perfecta pentru o lucrare in stil vintage. 

Si pentru ca provocarea sa fie si mai si, la acest curs vom invata sa pictam! Cum? Ce?  

Avem un motiv floral, dar mult mai mic decat tava. Nu vrem sa il decupam pe contur pentru ca fondul lui este superb. Deci….ce facem? Il lipim pur si simplu si riscam sa arate ca o simpla hartie lipita? Nuuuuu!!! Vom picta tava in nuantele motivului si il vom integra perfect pe tava.  

Elementele ajutatoare sunt sablonul sau stampilele, in functie de preferintele fiecaruia. 

Si nu-i asa ca Shabby Chic este tehnica perfecta pentru aceasta tava?


Durata cursului: pana la orele 17:00.
Pret: 150 lei (fara TVA)


Toate materialele necesare sunt incluse in pret.

Pentru ca inscrierea sa fie valabila, este necesara plata unui avans de 50% din suma totala a cursului. Plata avansului se face prin transfer bancar. 

Cursurile vor avea loc la sediul de pe strada Dorului, nr 78 (Cartier Coiciu). 

Toate materialele sunt aduse din Grecia, sunt de calitate maxima, fiind produse originale a marilor firme de decoupage italiene, franceze, poloneze, etc.

Pentru informatii si inscrieri astept sa ma contactati:

la numarul de telefon: 0720245563 (Alexandra Cretu)

prin email: alexandragouzouasi@yahoo.gr

Facebook Comments