Vara aduce surprize Chic- decoram sandale grecesti

Primele zile din iunie au trecut deja si vara ne-a adus zile din ce in ce mai calde. Iar noi, in atelierul Chic’n Art, ne pregatim pentru zilele fierbinti, in care soarele nu se va mai ascunde in spatele norilor.

Si cum ne pregatim?

Raspunsul este doar unul: lucrand! Dar nu orice, ci vom decora o pereche de σαγιονάρες – sandale/ papuci tipic grecesti. Si aici trebuie sa va spun cate ceva despre acest tip de incaltaminte, cunoscut si recunoscut in toata lumea.

Cu siguranta, unul dintre simbolurile vestimentatiei antice, sandalele grecesti erau purtate atat de catre femei, cat si de catre barbati. Prelucrate manual din piele naturala, erau foarte rezistente, calitate pe care si acum o regasim la acest tip de incaltaminte. Modelele erau diverse, insa, cel mai des intalnite erau cele cu snururi, oferind astfel o stabilitate mai mare.

De-a lungul miilor de ani, acest mestegus nu s-a pierdut si ca dovada sunt cele cateva ateliere ce functioneaza si acum in Plaka- orasul vechi al Atenei. Acolo pielea este prelucrata manual, taiata si cusuta, lipita sau prinsa cu tinte fine, pentru a oferi clientilor din toata lumea un pic de istorie elena. Si nu prea exista star al lumii moderne care sa nu-si fi cumparat asa ceva: de la Jackie Kennedy, Angelina Jolie, John Lennon, etc.

Acum a venit randul vostru sa aveti o asemenea pereche de sandale. Insa una speciala, decorata de voi, cu tot felul de accesorii din lemn, piele, sticla, piatra, cristal, os, etc.

Iata cateva dintre propunerile mele, insa voi va veti folosi propria imaginatie si gust in decorarea propriei perechi de sandale:

 

Tot ceea ce ai de facut este sa ne scrii :

-ce tip de sandale doresti ( modelele fiind cele din primele doua fotografii cu sandale nedecorate);

– ce numar porti;

– ce nuanta sa predomine in accesoriile cu care vei  decora sandalele.

Toate sandalele sunt din piele naturala nevopsita, atat in exterior, cat si pe partea superioara a talpii.

Detalii privind pretul si data cursului, in curand.

Facebook Comments