Sa facem cunostinta cu Powertex

De cateva luni, iubitorii de handmade de calitate din Romania au facut cunostinta in mod practic, cu ceea ce inseamna Powertex.

Primele cursuri pe aceasta tema au avut loc in Constanta, in luna decembrie 2012 si lor le-au urmat multe altele in Bucuresti, Timisoara si nu numai. Astfel, publicul nostru a facut cunostinta cu materiale noi si tehnici prezentate in premiera in mod profesionist.

Dar sa va spun cateva cuvinte despre…

  Ce este Powertex?

 

 Powertex este un intaritor  pe baza de apa, testat si acreditat ca fiind un produs biologic. A aparut pe piata mondiala in anul 2008 si de atunci tot mai multa lumea il prefera altor materiale de acest gen, datorita unor mici-mari detalii care fac diferenta in prelucrarea si desavarsirea lucrarilor.

 Cu ajutorul Powertex puteti prelucra orice material absorbant, cum ar fi: materiale textile, hartie, carton, piele, etc. Se poate combina cu toate tipurile de paste (ce nu necesita coacere), ceramica, lemn, piatra, sticla, nisip. Este un material ce se poate aplica in foarte multe moduri, cu tehnici si in combinatii diverse. Exista in 9 nuante: transparent, gri, bronz (maro), terracota, ivory, verde, negru, rosu si galben-ocru.

Powertex este utilizat pentru a face sculpturi, picturi, decoratiuni, obiecte si bijuterii.

Folosind Powertex transparent, toate motivele si nuantele materialului folosit spre intarire vor ramane intacte. Powertex colorate vor schimba si colora in intregime materialele folosite, ele necesitand o colorare ulterioara cu prafurile mate, perlate, metalice sau cameleon existente in gama Powertex.

Cum utilizam produsele Powertex?

Ai nevoie de un  T-shirt vechi , haine pentru copii, materiale de preferința absorbante si taiate în fâșii mici. Scufundati fasiile in Powertex, storceti-le bine și decorati sau aplicati-le în jurul unui cadru. Instrumente și mainile ar pot  fi curățate cu apă caldă și sapun. Nu uita sa iti protejezi hainele. Odata patate…nu le mai poti salva! Lucrarile odata colorate cu pigmantii speciali, pot fi uscate in mod natural, l aer, cu ajutorul uscatorului de par sau al pistolului cu aer cald.

 Sunt rezistente lucrarile Powertex pentru exterior?

Toate materialele Powertex sunt rezistente la apa. Prin urmare, folositi culorile- pigmenți pentru a proteja si mai usor lucrarea ta de umiditate si alti factori externi. Pigmentii se amesteca cu lacul special “Easy Varnish” si astfel se va colora obiectul decorat. Acest lac are in compozitia chimica ceară, astfel ca ofera o protectie maxima. Nu uita sa lacuiesti lucrarea ta, in maxim 6 saptamani de la uscarea ei completa. Astfel puteti decora gradina, terasa sau balconul cu obiecte minunate, fara frica de a fi stricate in timp de lumina, umiditate, temperaturi ridicate sau joase.
 

Powertex este absolut sigur pentru oameni și animale și satisface cele mai înalte standarde europene și americane de securitate. Produsul este adecvat pentru utilizarea în sectorul educațional, obtinand  eticheta la nivel mondial , fiind cunoscut ca cel mai bun.

( sursa www.powertex.be)

Facebook Comments