Rustic Style- tehnica a decoupage-ului

Acum mai bine de 4 ani am inceput a invata decoupage de la profesionisti. Asta dupa incercarile mele de acasa in urma carora mi-am dat seama ca….oricat as incerca, lucrari ca cele pe care le vad eu in vitrina Mayei nu voi face!

Si, in mod normal, am inceput cu Basic- cursul de baza, adica. Sau pt incepatori. Apoi, unul dintre cele ce aveau sa urmeze, a fost Rustic Style. Asa scria in program. Ea asa-i zicea. Pentru ca profesoara ei, Asket (cine face decoupage stie ca este artista in domeniu!!!) asa ii zicea.  Si de aceea ii zic si eu la fel. Or stii ele mult mai bine! Zic! :-)))) Asa ca nu le contrazic si duc mai departe informatiile invatate.

Dar despre ce este vorba, de fapt?

Tehnica Rustic  (in decoupage- pt ca despre asta vorbim!!!!!!) este un fond. Un fond ce imita trecerea anilor peste un obiect musai din lemn. De ce din lemn? Pentru ca acel supot se coloreaza, initial, cu bait! Si cum ar putea fi absorbit el in fibra suportului daca nu este din lemn? :-)) Un aspect important este, insa, calitatea lemnului!!! Aspectul acela minunat este dat tocmai de fibrele lemnoase care raman accentuate si se vad frumos dupa colorare.

Dupa ce lemnul este pregatit cu baitul pe baza de apa, el trece prin multe alte operatiuni ce necesita rabdare si forta fizica! Daaaa, da! Pentru ca smirgheluim de cateva ori bune, coloram cu culoare acrilica, lacuim de vreo doua ori, ne jucam cu pensula stofoasa pentru diverse efecte finale…Eheeee, nu e treaba deloc simpla! Dar afectul chiar merita! Pentru ca este un fond care iti permite combinarea lui cu alte diferite tehnici, pentru o compozitie minunata.

Se poate realiza si pe suporturi din lemn se esenta moale sau placaj, dar efectul final nu va mai fi la fel de spectaculos!

Haideti sa va arat cateva dintre lucrarile fetelor ce au poposit in atelierul Chic’n Art la acest curs:

Asa cum vedeti, efectul final al tehnicii, dat de pensulatiile fine albe, permite folosirea atat a hartie de decoupage, cat si a hartiei de orez si chiar a sensibilului servetel. De asemenea, tehnica Rustic este fondul minunat pentru umbrele cu patina sau cele Pittorico.

Va doresc multa inspiratie si rabdare!

 

 

Facebook Comments