Ce este si cum folosim Bister-ul

Bister-ul este o patina pe baza de apa si poate fi folosit in foarte multe combinatii cu intaritorii Powertex .

Inspirata fiind de una dintre postarile colegei mele din Olanda, Marion, o adevarata artista Powertex, va prezint si voua acest produs atat de util:

Bister

Bister-ul este un pigment de colorare foarte vechi, solubil in apa si obtinut din coaja de nuca. Nuanta sa deriva de la galben la maro, in functie de concentratia sa. Se poate folosi cu succes direct pe suprafetele din lemn natural, dar, de asemenea, se poate colora orice alta suprafata poroasa. Cu cat este folosita mai multa apa, cu atat nuantele de bister vor fi mai deschise. 

Un inconvenient al picturilor realizate cu bister este acela ca nuantele lui nu sunt rezistente in timp, in principal la lumina. Astfel ele se vor estompa in mod vizibil daca lucrarea nu va fi lacuita.

Exista pe piata iubitorilor de arta si alti pigmanti. Sunt pigmenti artificiali, in diferite nuante, care au putere mai mare de acoperire si o rezistenta mult mai mare in conditii de mediu extern, dar nu sunt obtinute din componente naturale ca si Bister-ul Powertex.

Bister in poedervorm

Alle kleuren

 

2. Aplicati Bister pe o lucrare realizata cu Powertex Ivory, dupa ce materialul s-a uscat. Daca vi se pare prea inchis, il puteti sterge cu apa.

Three little angels

 

 3. Amestecati Powertex Ivory cu Bister  si puteti colora orice tip de statueta din ceramica, iar ea va capata o nuanta deosebita. 

Bister gemengd met Powertex ivoor

 

Va doresc spor si multa inspiratie!

Facebook Comments